همه چیز درباره سفر

دیدنی ها و جاذبه های گردشگری

همه چیز درباره سفر

دیدنی ها و جاذبه های گردشگری

در این صفحه هر آن چیزی که لازم است درباره سفر به اقصی نقاط ایران بدانیم ارائه میگردد. دیدنی های ایران، جاذبه های گردشگری، هتل ها و استراحت گاه ها...

۲ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سوباتان کجاست؟

در فاصله ۲۲ کیلومتری شهر لیسار تالش، ییلاقی سرسبز و زیبا با چشم اندازهای منحصر به فرد وجود دارد که می توان آن را بدون تردید، زیباترین جاذبه طبیعی ایران دانست.این ییلاق به نوعی مرز میان جنگل های تالش و دشت های اردبیل بوده و تمام پیرامون آن با منظره های سرسبز پوشیده شده است.ییلاق سوباتان به دلیل واقع شدن در منطقه جغرافیایی ویژه، دارای چشمه های فراوان و آب و هوایی خنک بوده و در روزهای گرم سال به عنوان یکی از بهترین مقاصد سفر شناخته می شود.

زیبایی های تمام نشدنی سوباتان

مناظری که در سوباتان خواهید دید را در کمتر جای دیگری از ایران می توانید مشاهده کنید. یکی از نمادها و زیبایی های اصلی سوباتان، کلبه های چوبی آن است که به طور پراکنده در دشت های خرم آن پراکنده شده اند و برای اقامت شما آماده اند. کلبه هایی از جنس چوب بلوط و ملات کاهگل. در گوشه و کنار دشت های این منطقه، گله هایی از اسب های وحشی مشاهده می شوند که مشغول چرا هستند و مناظر زیبایی را برای علاقه مندان به عکاسی از طبیعت ایجاد می کنند.

مدارک زیادی وجود دارد که ثابت می کند سوباتان از گذشته هایی دور محلی برای تجمع انسان ها بوده است. گردنبندهایی از جنس طلا، نقره و مفرغ، انگشتر، ظروف سفالی و مهم تر از همه کوزه برنزی کشف شده ای که ساخت آن را به دوره هخامنشیان نسبت داده اند، قدمت بالای این منطقه از گیلان را بازگو می کنند.

بهترین زمان سفر به ییلاق سوباتان

بهترین زمان سفر به سوباتان، از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه تا آخر بهار است؛ هرچند در تعطیلات نیمه خرداد، جمعیت زیادی روانه‌ی این ییلاق می‌شوند و برای اینکه از سفر خود نهایت لذت را ببرید، یک هفته زودتر از این تعطیلات، عازم سوباتان شوید. این منطقه‌ی کوهستانی، تابستان‌های خنکی دارد و از همین رو مقصد سفرهای تابستانی گردشگران زیادی است. اگر در فصل بهار، به‌خصوص اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد به این منطقه سفر کنید، با دشت‌های مملو از گل‌های وحشی و شقایق مواجه خواهید شد که هوش از سرتان می‌برد.

چطور به سوباتان برویم؟چطور به سوباتان برویم؟

یکی از مسیرهای رسیدن به سوباتان از سمت جاده تالش است که ۳۶ کیلومتر با سوباتان فاصله دارد. بخش‌‌‌‌هایی از این مسیر خاکی بوده پس به جای خودروی شخصی بهتر است نیسان یا پاترولی گرفته و به وسیله آن به این مکان بروید.

از دیگر مسیرهای رسیدن به سوباتان، مسیر تالش، آق اولر است. جاده تالش تا آق اولر آسفالت بوده و حدود ۴۰ کیلومتر است، پس از رسیدن به آق قولر در ادامه جاده خاکی آن می‌‌‌‌توانید به وسیله خودروهای شاسی‌‌‌‌بلند و یا نیسان خود را به سوباتان برسانید.

از لیسار نیز می‌‌‌‌تواند به سوباتان بروید. مسیر لیسار تا سوباتان ۲۰ کیلومتر بوده ولی به دلیل سختی، این مسیر به گردشگران مبتدی پیشنهاد نمی‌‌‌‌شود.

اگر از سمت تهران حرکت کرده‌‌‌‌اید، باید به ترمینال آزادی رفته و سوار اتوبوس‌‌‌‌های اردبیلی که از جاده سرچم می‌‌‌‌گذرند، شوید و پس از آن در روستای بودالالو پیاده شوید. پس از پیاده شدن از وانت‌‌‌‌های منطقه کمک گرفته و با آن‌‌‌‌ها خود را به سوباتان برسانید.




جاذبه های گردشگری ییلاق سوباتان

دریاچه نئور

دریاچه نئور در غرب ییلاق سوباتان و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و مابین شهرستان تالش و خلخال و در مرز بین استان گیلان و اردبیل قرار دارد. نئور مرتفع‌ترین دریاچه یخچالی بازمانده از دوران باستان به شمار می‌رود و چنانچه به ماهی‌گیری علاقه‌مند هستید، می‌‌توانید قزل‌آلای رنگین کمانی بگیرید. برای اینکه از سوباتان به دریاچه نئور بروید، باید حدود ۲۰ کیلومتر پیاده‌روی کنید یا با نیسان‌های محلی خود را به این دریاچه برسانید. دورتادور دریاچه محل کمپ گردشگران است و افراد از نقاط دور و نزدیک برای دیدن طبیعتی زیبا و بکر، خود را به این منطقه می‌رسانند.

چشمه‌های آب طبیعی سوباتان

سوباتان نیز همچون اکثر ییلاقات ایران دارای چشمه‌های آب طبیعی است که آب خنک و گوارای آن‌ها در فصول گرم سال، یکی از عوامل جذب گردشگران به حساب می‌آید. از چشمه‌های آب سوباتان می‌توان به سید بلاغی، نظیری بلاغی، نومندان بلاغی، ورزان بلاغی، ساری بلاغ، چشمه کلیه سویی با خاصیت درمانی برای بیماری‌های کلیوی و... اشاره کرد.

ییلاق شکردشت

با توجه به اینکه فاصله‌ی بین ییلاق شکردشت تا سوباتان حدود هفت کیلومتر است، در عرض چند دقیقه می‌توانید یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی تالش را به نظاره بنشینید. شکردشت که به آن شکردشت سوباتان نیز می‌گویند، به دشت‌های شقایقش معروف است که با خلق منظره‌ای زیبا، حیرت و شگفتی گردشگران را در پی دارند. علاوه بر این، به‌دلیل کوهستانی بودن این منطقه، دریایی از ابر در ارتفاعات سرسبز آن، زیر پای شما شکل می‌گیرد که احساس قدم‌زدن روی ابرها را در گردشگران القا می‌کند.

آبشار ورزان

آبشار ورزان واقع در چهار کیلومتری غرب سوباتان، از دیگر جاذبه‌هایی است که بازدید از آن را نباید از دست بدهید. آب رودخانه ورزان از شاخه‌های اصلی رودخانه لیسار است که در طول مسیرش، آبشاری ۳۰ متری ایجاد می‌کند.

پارک جنگلی آلچالق

پارک طبیعی جنگلی آلچالق که در ضلع شرقی سوباتان واقع شده، دارای بوته‌های کم‌ارتفاع و پرپشت درختچه‌های آلوچه، سیب کال و قره گیله است و در میان این درختچه‌ها، چمنزار سبز و وسیعی قرار دارد که بسیار زیبا و دیدنی است.

غار گنج‌ خانه

غار سوباتان در ضلع شمال شرقی منطقه بکر و سرسبز سوباتان واقع شده که به گنج‌خانه معروف است. مردم منطقه از قدیم اعتقاد دارند که در درون این غار، گنج عظیمی نهفته است و به‌دلیل طلسم و جادویی که این غار دارد، تاکنون کسی نتوانسته است وارد غار شود و راز آن را کشف کند؛ بنابراین اطلاع دقیقی از طول و ارتفاع داخل غار وجود ندارد.

شکم گردی در سوباتان

بازار سوباتان هم قدمت زیادی دارد. تقریبا هرچیزی که مورد نیازتان باشد را می توانید در بازار سوباتان پیدا کنید. از شیر مرغ تا جون آدمیزاد، از لوازم منزل تا مواد غذایی خوشمزه و کبابی های جذاب! صحبت از کباب شد! غذاهای محلی سوباتان را فراموش نکنید. شاید معروف ترین این غذاها که بوی آن هم در بازار شدیدا به مشام می رسد، کباب بره آن باشد.

سوجا دیله غذای بسیار جذاب دیگریست که می توانید در اینجا امتحان کنید. مخلوطی از ماست محلی و گوشت گوسفند. علاوه بر این دو مورد، غذاهای بسیار خوش طعم دیگری هم در رستوران های این ناحیه سرو می شوند که اگر بخواهید هر کدام را امتحان کنید، مطمئن باشید بعد از سفر چندین کیلو به وزنتان اضافه شده است!

 

  • سینا سینا
  • ۰
  • ۰

سفر به منطقه بکر و زیبای ییلاقی دشت النزه

شاید برای همه ما پیش آمده باشد ، زمانی که مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری کشور های دیگر را تماشا می‌کنیم حیرت زده می شویم و پیش خود می گوییم ای کاش کشور ما نیز از این جاذبه های زیبا برخوردار بود . اما زمانی که اطلاعاتتان را راجع به مناطق مختلف ایران بالا ببرید متوجه آن می شوید که کشور ما دارای مناطقی است که به جرأت می‌توان گفت در هیچ جای دنیا چنین زیبایی های وصف نشدنی دیده نمی شود . یکی از مناطق زیبایی که در ایران وجود دارد سفر به منطقه ییلاقی دشت النزه است که در شمال کشور و در ارتفاع حدود ۹۲ متری از سطح دریا با آب و هوای خنک و مطبوع واقع در شاندرمن استان گیلان قرار دارد.


دشت النزه منطقه ای رویایی از شاندرمن


استان گیلان بیشترین مناطق سرسبز و کمتر شناخته شده ایران را در خودش جای داده است. ییلاق النزه در منطقه مرکزی ییلاقات شاندرمن هم یکی از آنهاست که خیلی بکرتر از ماسال است. شهر شاندرمن یکی از بخش های شهرستان ماسال است که در استان گیلان قرار دارد. مطمئنا نام ماسال را شنیده اید . بخش شاندرمن نیز مانند  ماسال دارای مسیر های زیبا و دوست داشتنی است. یکی از زیباترین و بکرترین جاهای دیدنی گیلان در ماسال و در بین کوه های سر به فلک کشیده شاندرمن  ، ییلاق النزه یا دشت النزه می باشد که  در فاصله ی  ۶۰ کیلومتری از آن ییلاقی بسیار زیبا و بکر در ارتفاع هزار و پانصد متری و در نزدیکی حد شرقی استان اردبیل قرار دارد . در کنار این ییلاق آبشاری با بیش از ۱۵ متر ارتفاع به اسم واشیار قرار دارد.


چرا باید به ییلاق دشت النزه سفر کرد؟  


– یکی از زیباترین روستاهای ییلاقی گیلان و شاندرمن، دشت النزه و طبیعت کم نظیر آن در منطقه ای با ترکیب جنگل و چمنزار است.

– دشت النزه و ییلاقات اطراف آن به دلیل جاده خاکی طولانی در عمق جنگلهای گیلان و دسترسی سخت، بسیار بکر و دست نخورده هستند.

– کوه زیبای دیه گاه بر بلندای روستای ییلاقی وروراندیس، در نزدیکی دشت النزه قرار دارد.

– آبشار واشیار یکی از آبشارهای شناخته شده دشت النزه در میان جاذبه های طبیعی ناشناخته ی دشت النزه است.

– مردم تالش در منطقه دشت النزه دارای زبان،لهجه و فرهنگ خاصی هستند و فضای ییلاقات جذابیت ویژه ای دارد.
 

منطقه بکر ییلاقی دشت النزه

 

ییلاق دشت النزه دشت وسیع و سرسبزی است که دورتادور آن با کوه‌های پوشیده شده از درختان انبوه و انواع گیاهان احاطه شده است. طبیعت بکر و آب و هوای دلپذیر این منطقه در کنار خانه‌های بومی چوبی  زیبایی این دشت را دو چندان کرده است .زندگی در دشت النزه هنوز به شکل سنتی می باشد. خانه‌هایشاتن  از تخته و چوب ساخته شده و سقف آن‌ها به صورت شیروانی و با تخته‌های چوبی پوشیده شده است. و  صدای رمه‌های گوسفندان، گله‌های اسب‌های وحشی و حضور گاو و گاومیش‌ها در طبیعت اطراف دشت به گوش می رسد.

بقعه‌ی امامزاده ابراهیم در دشت النزه یکی از جاذبه های مذهبی این منطقه به حساب می آید .در کنار این بقعه یک درخت کهنسال قرار دارد که حدود 200 سال قدمت دارد و همین امر موجب شده است که مردمان آن منطقه بر این باور باشند که میتواند برایشان مشکل گشا باشد پس پارچه های سبز , نخ و شمشاد را از آن آویزان می کنند بلکه حاجتشان روا شود.


دشت النزه دارای چندین کوه بلند است که کوه پیلم در شمال کوه شعله مرتفع‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود.  چشمه‌ های روان و بزرگ و آبشاری به نام واشیاره آبشاری در نزدیکی آنجا می باشد که از جاذبه های طبیعی این دشت به حساب می آیند.  وجود درختان میوه (ولیک سرخ و سیاه، گلابی وحشی، گردو، آلوچه‌ی وحشی) از جمله پوشش گیاهی این دشت هستند.

 

بهترین زمان برای سفر به دشت النزه ماسال چه زمانی است؟


بهترین زمان برای سفر کردن به این دشت فصل تابستان می باشد.اگر قصد اقامت دارید می توانید خانه های چوبی را از مردم بسیار شریف این منطقه اجاره کنید و آرامشی وصف ناشدنی را برای خود به ارمغان بیاورید.


مسیر رسیدن به دشت النزه


برای رسیدن به دشت النزه، از مسیری خاکی به طول ۲۵ کیلومتر عبور خواهیم کرد که در طی این مسیر پر پیچ و خم کوهستانی وجود درختان و گیاهان سرسبز، زیبایی خاصی را به محیط اطراف بخشیده است. منطقه النزه مقصد نهایی محور ییلاقی شاندرمن است که تا منطقه زیبای خلخال حدود یک ساعت راه باقی می ماند. در طی این مسیر از روستا های: بیتم، اولم، گسکمیجان، شهید حسرتی معاف، چپرود، استه سر، بوستون، گاه، برزف، خشت خوار، چای خاله، سبل خوار و سنیفه عبور خواهیم کرد که هرکدام از این مناطق زیبایی و طبیعت مخصوص به خود را دارند.


 

  • سینا سینا